Banyuls sur mer

Hjemmeside for

Jette & René Nielsen

Banyuls sur Mer er en lille idyllisk gammel middelhavsby med et godt renommé, "liv" hele året og en rigtig fransk atmosfære. Banyuls ligger i et ekstraordinært skønt område, der i sommeren i 1990 blev nævnt i det franske TV5, som det reneste område ved Middelhavskysten og for ca. 2 år siden blev nævnt i de franske arkitekters landsplan, som den kommende mest attraktive kyststrækning.

Solen er formentlig dus med Banyuls, da der som hovedregel er over 300 dage om året, hvor den skinner.

Banyuls området byder i øvrigt på næsten alt, hvad hjertet begærer. Golf, tennis, ridning, vandre- og cykelture, museumsbesøg, sejlsport, dykning med mere.

En lille flig af Middelhavet bøjer helt ind omkring landsbyen, som ligger i en dal omgivet af smukke bjerge, hvor der dyrkes den særprægede og ikke særlig kendte Roussilon vin.

Byen bærer præg af en sammenblanding af fransk og spansk byggestil med kalkede huse og smalle gader, hvor en rigt lokalt handelsliv udfolder sig.

Hver søndag og torsdag formiddag er markedsdag i Banyuls. På et lille torv nær togstationen udfolder der sig et herligt lokalt liv og vare af næsten en hver slags falbydes.

Af gode ting kan især nævnes den lokale vin og pølse. Vinen købes som regel direkte af vinbønderne og hjemtransporteres i medbragte dunke.

Som nævnt ligger Banyuls i Pyrenees-Roussillon området, direkte ud til Middelhavet, små 40 km fra Perpignan og kun 15 km fra den spanske grænse. Daglig tog afgang til Paris og det øvrige Europa.

40 minutter til international lufthavn og motorvejsnet gør beliggenheden central, for ture og udflugter til det øvrigt Sydfrankrig og Nordspanien.

Places to see

 

Banyuls sur Mer

 

Villafranca sur Conflent

 

Park Animalier

 

Officiel hjemmeside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banyuls sur Mer