Sydfrankrig

Hjemmeside for

Jette & René Nielsen

Languedoc - Roussillon

Det sydligste Frankrig karakteriseres dels af Pyrenæernes højdedrag, der mellem baskerlandet og Perpignan danner grænsen til Spanien, dels den langstrakte bue langstrakte bue langs middelhavskysten. Baglandet deles op i Languedoc og Roussillon, men udgør dog kun en region.

 Roussillon ligger mod syd og når ned til Pyrenæerne. Her er mildt og behageligt, og arkitekturen og livsstilen minder lidt om spaniernes.

 Languedoc er derimod mere afvisende med sit karske højland, vulkanske bakker, slugter og forgrenede kalkstenshuler. Europas andet bjergområde er Pyrenæerne ved den spansk/franske 70grænse. Med en længde på 430 km strækket bjergkæden sig fra Atlanterhavet til Middelhavet

Bjergtoppene Vignemale og Pic de long er over 3.000 m høje. Pyrenæerne anses for at være ugæstfri, fordi de ikke er så tilgængelige som f.eks. Alperne.

 Helt oppe på bjergkammen findes der dog en vej for vandrefugle og bjergbestigere.

 Det mest berømte valfartsmål er Pyrenæerbyen Lourdes med mirakelgrotten, hvor Jomfru Maria i 1858 skal have åbenbaret sig for den hellige Bernadette.

 Vi har holdt ferie i dette område i de sidste 15 år, og hver gang vi er dernede, kan vi finde nye og spændende områder, først og fremmest fordi Sydfrankrig og Nordspanien er et kolossalt stort område, så man kan ikke nå at opleve det hele på en ferie.

 Den del af Sydfrankrig vi har opholdt os mest i er Roussillon-Pyrenee området, nærmere betegnet omkring den lille sydfranske by Banyuls sur Mer, som ligger 15 km fra den spanske grænse direkte ud til Middelhavet.