Villa

Hjemmeside for

Jette & René Nielsen

Villafranca-sur Conflent

På vejen til og fra Andorra ligger flere interessante byer med seværdigheder, der er værd at ofre nogle timer på. Foruden Mont-Louis, der er en lille by med knap 500 indb. støder man på VillaFranca-de-Conflent.

Byen, er omsluttet af en fuldkommen intakt mur fra middelalderen.

Bagved i de smalle gader hænger gamle kunstfærdige laugsskilte i smedejern. De meget smukke huse er fra 15. og 16. århundrede. Læg i sær mærke til stilheden i byen, den er markant.

I umiddelbar nærheden af VilleFranca-de-Conflent, ( ca. 100 m) ligger nogle grotter, Grandes Canalettes.Selve grotteløbet er ca. 500 m langt og består af 6 forskellige afdelinger med hvert sit særpræg og belysning. I den 6 grotte, Le Temple d’Angkor, er der opført en lille scene samt tilhører pladser. I sæsonen opføres forskellige musikstykker med optræden af forskellige kunstnere.

Permanent spilles følgende musikstykker, hvor lysopsætningen følger musikken:

 

  • Le Caruso med Pavarotti
  • Le Virolaï med l’Escolania de Montserrat
  • L’Ave Maria de Gounod med Barbara Hendricks.

Hvis du vil vide mere om Le Grandes Canalettes, så tryk her

 

Det lille gule tog

Fra Villefranche-de-Conflent afgår det berømte 'lille gule tog' fra 1920'erne, som langsomt klatrer op igennem Conflent dalen mod Mont-Louis og Font-Romeu, igennem et utal af tunneler og over spektakulære broer. Om sommeren indsættes der åbne vogne, så oplevelsen bliver endnu mere intens.

 

 

Places to see